Şeftali tadının çok yakıştığı panna cotta tarifine yiyenler bayılacak! Serin serin tadı damaklarda kalacak, şeftalili panna cotta tarifinin tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
Yarım kg şeftali
2 adet yaprak jelatin veya
1 çorba kaşığı toz jelatin
Yarım su bardağı soğuk su
Yarım su bardağı toz şeker
PANNA COTTA İÇİN
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı toz şeker
3 adet yaprak jelatin veya bir buçuk çorba kaşığı toz jelatin
1 çay kaşığı vanilya
YAPILIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyarak başlayın ve çekirdeklerini ayıklayın. Ayıkladığınız çekirdekleri robottan geçirerek püre formuna getirin. Yaprak jelatini yarım su bardağı soğuk suyun içinde 10-15 dakika yumuşasın diye bekletin. Eğer toz jelatin kullanıyorsanız, soğuk su içine koyun ve erimesi için karıştırın. Ayarladığınız şeftali, jelatin ve toz şekeri bir tencereye koyun, 5 dakika kadar kaynatın ve kaynadıktan sonra tencereden alıp, küçük sufle kaplarına pay edin. Soğuması için buzdolabında bekletin. Panna cotta için, süt, krema, toz şeker ve yaprak veya toz jelatini tencereye ekleyin. Eklediğiniz malzemeleri, 4-5 dakika karıştırarak kaynatın. Tencereyi aldıktan sonra vanilyayı ekleyip biraz soğuması için bekleyin. Buz dolu bir kap hazırlayın ve ılıklaştıktan sonra tencereyi bu kabın içine yerleştirin. Soğuması için bozdolabınıza koyduğunuz kapları alın ve ılıklanan karışımı o kaplara pay edin. Tekrar buzdolabına kapları koyun ve 3-4 saat kadar soğumasını bekleyin. Daha sonra servis etmek için kapları servis tabağına ters çevirerek tatlıları çıkarın. Afiyet olsun!