Şeftali reçelini yaptınız mı? Kahvaltılarda baş tacı olan şeftali reçelini misafirleriniz de çok sevecek.
MALZEMELER
3 kg şeftali (Tercihen sert olmalı)
2 kg toz şeker
10 adet kayısı çekirdeği içi
1 çay kaşığı limon suyu
3 adet yıldız anason
Çubuk tarçın (İsteğe göre)
NASIL YAPILIR?
Şeftalilerin kabuğunu soyun. İri dilimler şeklinde doğrayıp bir kaseyi alın. Üzerine şekeri dökün ve 3 saat kadar bu biçimde bekletin.
Şekerle birlikte şeftalileri tencereye koyun. Yıldız anasonları, çubuk tarçını ve kayısı çekirdeği içlerini katın. Orta ateşte, köpürünceye dek kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu katın. Reçel kıvamına gelip koyulaşana dek kaynatmaya devam edin.
Reçeli ocaktan kaldırın, soğuyunca sterilize edilmiş kavanozlara koyun. Kapağını sıkıca örtüp bir gün boyunca kavanozu ters döndürün ki kavanozdan reçelin sızıp sızmadığını kontrol edin. Reçel sızmıyorsa kavanozu kapatma işlemini başarı ile gerçekleştirdiniz anlamına gelir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.