Bazlama yumuşak bir ekmek türüdür ve sosu içine çeker. Bu da size lezzeti bol bir tarif sunar. İşte, sebzeli bazlama tarifi…
MALZEMLER
1 kırmızı soğan
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı Meksika fasulyesi
Tuz
4 bazlama
Yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
SALSA SOSU İÇİN
1 su bardağı rendelenmiş domates
3 dilim jalepano biberi
1 soğan
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı kişniş
3 diş sarımsak
NASIL YAPILIR?
Soğanı piyazlık biberleri jülyen kesi/p zeytinyağında soteleyin. Meksika fasulyesini katıp tuz ile tatlandırın ve ocaktan kaldırın. Bazlama ekmeklerini ortadan ikiye bölün. Arasına sebzeli harçtan koyup rendelenmiş çedar peyniri dökün. Öteki ekmek parçası ile üstünü örtün. Bazlamaları tost makinesinde çedar peyniri eriyinceye dek ısıtın. Salsa sosu hazırlamak için rendelenmiş domatesleri tuz ve karabiberle lezzetlendirip pişirin. Domatesler suyunu çekmeye başlayınca ocaktan kaldırın. Kalan tüm malzemeyi katıp tüm malzeme güzelce özdeşleşene dek blenderdan geçirin. Bazlamaları dörde ayırıp yanında salsa sos ile servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.