Sebze, sebze kesme, sebze yemeği, sebzeler nasıl kesilmeli, mutfak, mutfak tüyoları
Mutfakta yemek yaparak vakit geçirmeyi sevenlere önemli noktalar… sebzeler nasıl kesilmeli?
Domates: domatesi kolay yoldan soyabilmek için üzerine bıçak ucuyla küçük bir x işareti çizin. 15 saniye kaynayan suda tutun. daha sonra alın ve buzlu suyla doldurduğunuz diğer bir kaseye koyun.
Soğan: soğanı kesmeden önce 10 dakika dondurucuda tutarsanız kesme esnasında gözlerinizi yakmaz.
Patlıcan: patlıcanın üzerine tuz ekeleyin ve 20 dakika bekletin. daha sonra patlıcanı nazikçe sıkın ve kağıt havlu ile kurulayın. bu sayede patlıcanların acı suyunu kaybetmesini sağlarken pişme esnasında ağ çekmesini engellerseniz.
Mısır: mısırı koçanıyla beraber 6-8 dakika haşlayın. daha sonra mısırı alt kısmından keserek koçanından ayırın.
Bal kabağı: kabağın tezgahta durabilmesi için öncelikle üst, sonrasında ise az bir parça alt kısmından kesmelisiniz. daha sonrasında kabağı dik bir şekilde tutarak boylamasına ikiye ayırın. en son kabuklarını soyun.