Amasya’da kilosu 2,5 ile 3,5 TL olan domatesler kızarmaya başlayınca üreticiler tarafından hasada başlandı.
Karadeniz bölgesinde sebze ile bilinen şehri Amasya'da domates hasadı başladı. Aksalur köyünde üreticiler tarafından domatesleri toplamak seraların yolu tutuldu. Üreticiler verimli topraklarda yetişen domatesleri toplamak için sabahın erken saatinde seralara gelerek, gün boyunca çalışıyor.
2,5 ile 3,5 TL arasındaki fiyatlarla tarlada alıcı bulan domates, bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü.
‘FİYAT İSTİKRARININ SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ’
Köy muhtarı Ahmet Şilli, mart ayı itibariyle toprakla buluşturdukları günden şimdiye dek çok fazla emek göstererek yetiştirdikleri domateslerde, fiyat istikrarının aynı şekilde devam etmesinin en büyük beklentileri olduğunu dile getirdi.
‘KOKUSU 10 METREDEN HİSSEDİLİYOR’
Çiftçilerden Ahmet Şilli, Türkiye’nin her bir köşesine gönderdikleri ürünlerinin kalitesi ve lezzetine güvendiğini dile getirerek ‘Doğradığınızda kokusu yaklaşık 10 metreden hissedilmiyorsa o domates Amasya domatesi değildir.
Domateslerimizden memnun olmayan çıkarsa gelsin, beni bulsun’ ifadelerini kullandı.
‘ARILAR SAYESİNDE DAHA SAĞLIKLI BİR ÜRÜN ELDE EDİYORUZ’
Şehirde yer alan seralarda üretilen ürünlerin başında gelen lezzetli domateslerin çiçeklerinin döllenmesinde bombus arıları kullanılıyor. Üretici Ahmet Şilli, en büyük yardımcıları olarak gördükleri bu arıların, sebzelerinin hormon kullanılmadan döllenmesini sağlayarak verimi artırıp daha sağlıklı ürün elde edilmesine katkı sağladığına dikkat çekti.
MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ ÇALIŞIYOR
Diğer yandan yörede bulunan köylerde yaz mevsimi boyunca gerçekleşen sebze hasadında üreticilerin dışında, Güneydoğu şehirlerinden gelen mevsimlik tarım işçileri istihdam ediliyor.