Mevsiminde olmadığı halde tezgahlarda bulunan gıdaların kimyasal içerip içermediğini anlamanın tüyolarını sizinle paylaşıyoruz.
Bazı sebze ve meyvelerde çürüme olmamasını ve uzun süre sağlam kalmasını sağlamak maksadıyla çeşitli kimyasal maddeler kullanılıyor. peki kimyasal olup olmadığını nasıl anlarız? işte yöntemleri.
Mevsiminde yenmeyen ve içerisinde çekirdek olmayan yumuşak salatalar sağlık açısından risk oluşturabilir.
Patateste küçük yumruların çok olması, içinde kararmalar olması çok fazla ilaca maruz kaldığını gösteriyor olabilir.
Eğer domatesin kabuğunun çok yapay durduğunu düşünüyor ve çıplak gözle beyaz çizgileri farkedebiliyorsanız, bu gıda nitrik asit içeriyordur.
Kabağın dışı pürüzsüz görünüyorsa ilaca maruz kalmadığı söylenir. tam tersi, eğer life benzeyen yamuk çizgileri ya da kara benekleri varsa, bal kabağı ilaca maruz kalmış demektir.