Hem akşam yemeklerinde hem de misafirleri ağırlarken tercih edebileceğiniz enfes siron tarifi ile siz de kendi farkınızı ortaya koyun..
SİRON TARİFİ
MALZEMELER:
3 adet yufka, 1 yemek kaşığı tereyağı, 150 gram dana kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Sulandırılmış Sarımsaklı Süzme Yoğurt İçin:
2 su bardağı süzme yoğurt, 2 diş sarımsak, 1,5 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz
Tereyağlı Sos İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın. Yufkayı en uc tarafından başlayarak yuvarlayın. 3 cm uzunluğunda yufka halkaları elde edin. Yağlanan yuvarlak borcama yufkaları dik dik dizin. Yufkaları 20 dakika kızarıncaya dek pişirin. Bu esnada tereyağını eritip kıymayı güzelce kavurun. En son tuz ve karabiberi ilave edin ve ocaktan indirin. Sarımsaklı sulandırılmış yoğurdu yapmak için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelediğiniz sarımsakları bir kabın içerisiinde güzelce karıştırın. Fırından çıkardığınız yufkaların üstüne sarımsaklı yoğurdu aktarın ve tekrar 10 dakika fırına atın..
Fırından çıkardığınız yufkaların üzerine kıymayı koyun ve erimiş tereyağı gezdirerek servi edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırn.