Ödüllü şef Ömür Akkor’un yeniden gündeme getirdiği, tarihi 15.yüzyıla dayanan sarımsaklı pilav tarifini sizin için derledik. İçerisine eklenen sarımsak ile pilavı şifalı bir hale getiren bu tarif, sofralarınızın favorisi olacak!
Ünlü şef Ömür Akkor'un Sarımsaklı Pilav Tarifi
Sarımsaklı pilav için gerekli olan malzemeler:
- 360 gr baldo pirinç
- 720 ml tavuk suyu
- 60 ml üzüm sirkesi
- 30 ila 40 adet sarımsak
- 15 gr toz şeker
- 5 gr kaya tuzu
- 40 gr tereyağı
- Öğütülmüş karabiber
Sarımsaklı pilav nasıl yapılır?
Sarımsaklı pilav için ilk olarak, pirinçleri sıcak suyun içerisinde en az 10 dakika kadar bekletin ardından da tavuk suyunu derin bir tencereye alarak ocakta pişmeye bırakın. Tencerenin içerisine üzüm sirkesi, soyulmuş ve doğranmış sarımsakları, toz şekeri ve kaya tuzunu ilave edin sonrasında onlar kaynarken tavada tereyağını yakıp kaynayan tavuk suyuna ekleyin. Son olarak süzüp yıkadığınız pirinçleri ilave ederek pilavınızı kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilavınız 15 dakika sonra suyunu çektiğinde, ocaktan alarak 20 dakika demlendirin. Demlenen pilava karabiber serperek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!