Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan raporda herkesin günlük tüketmesi gerek besin listesinin ilk sırasında yer alan sarımsak, ağır kokusundan dolayı birçok kişi tarafından tüketilmese de sağlığa olan faydaları yadsınamayacak kadar fazladır. Vücudu hastalık ve kanserden koruyan bu mucizevi besin, toz haline getirildiği zaman içeriğinde bulunan yağı ortaya çıkar ve faydası iki kat daha artar. Ülkemizin Kastamonu ilinde yetiştirilen sarımsağın ve sarımsak tozunun merak edilen faydalarını sizin için bir araya getirdik…
KAN AKIŞININ DÜZENLENMESİNİ SAĞLAR
Sarımsak tozu, içeriğinde anti-mikrobiyal sayesinde kan basıncını düzenlenmesini sağlar. Bu özelliği sayesinde tansiyon, inme ve felç gibi sağlık problemlerinin yaşanmasını engeller.
GÜÇLÜ BİR İLTİHAP SÖKTÜRÜCÜDÜR
Sarımsak tozu oldukça güçlü bir iltihap sökücüdür. Özellikle vücutta oluşan mevsimsel kaynaklı iltihapların çözülmesine yardımcı olarak vücuttan atılmasını sağlar.
ŞEKER HASTALIĞININ ORTAYA ÇIKMASINI ENGELLER
İnsülin direncinde ortaya çıkan dengesizlik şeker ve gizli şeker adında ciddi hastalıklara neden olur. Düzenli olarak tüketilen sarımsak tozu bu konuda da oldukça faydalıdır.
MİDE VE BAĞIRSAKLARDA HASTALIK RİSKİNİ AZALTIR
Sarımsağın çiğ olarak tüketilmesi enfeksiyonlu hücrelerin yok olmasını sağlamaktadır. Sarımsak bunun yanı sıra mide ve bağırsaklardaki hastalıkların yaşanma riskini de azaltır.