Genellikle doğal antibiyotik olarak kullanılan sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Neredeyse tüm dünyadaki mutfak çeşitlerinde de yeri vardır. Yemeklerde pişirilerek kullanılan sarımsak çiğ olarak da baharat olarak tüketilmektedir.
SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR?
Kalp sağlığında kan basıncının ve kolesterol seviyesinin düşmesine, koroner kalp hastalıklarının ve kalp krizinin önlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu harika baharat, bahar nezlesi, ishal, soğuk algınlığı, grip, böcek ısırıkları ve mantar enfeksiyonları gibi günlük hayatta yaşayabileceğiniz sağlık problemlerinde de oldukça yararlıdır.
Söz konusu yaygın sağlık problemleri olduğunda, düzenli olarak sarımsak tüketmek, osteoartrit, şeker ve prostat büyümesi semptomlarının hafifletilmesinde etkin rol oynar. Aynı zamanda da bağışıklık sistemini ve vücudun toksinlerden kurtulmasını güçlendirir. Zencefil ve soğanla birlikte kullanıldığında, kemoterapi sonrası toksinlerden arınmaya yardımcı olur.
SARIMSAĞIN BAL İLE KULLANIMDAKİ FAYDALAR
Aktif maddesi allicin ısıyla birlikte doğallığını kaybettiğinden, sarımsağı çiğ şekilde tüketmek gerekir. En iyi sonuçları almak için sarımsağı ezip doğrayın ve yemeden önce 15 dakika kadar bekletin. Sarımsağı ezmek, allicini biyolojik açıdan daha kullanılabilir hale getiren bir kimyasal reaksiyonun başlamasına neden olur.
Çiğ sarımsağı beslenme düzeninize eklemenin en iyi yolu, bal ile karıştırmaktır. Bunun için 2-3 diş sarımsağı küçük küçük doğrayın. Ardından bir kaşık bal ile karıştırın. Yaptığınız bu karışımı her gün tüketebilirsiniz. Bir hafta içerisinde enerjinizin arttığını ve sağlığınızın iyi yönde gelişmeler gösterdiğini sizde göreceksiniz.