Yoğun lezzetine oranla oldukça hafif olan saray lokumunu ister misafirleriniz için, ister tatlı kriziniz için yapın. Oldukça kolay hazırlayabileceğiniz bu tatlıya yiyen herkes methiyeler düzecek! İsterseniz üzerine çikolata sos da gezdirebilirsiniz. İşte tüm detaylar...
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tereyağı
1 paket toz krem şanti (sade)
ÜSTÜNE
150 gram rendelenmiş hindistan cevizi
PÜF NOKTA
Muhallebiye şekil vermeden önce ellerinizi ıslatırsanız, hamuru ellerinize yapışmaz.
YAPILIŞI
Öncelikle süt, toz şeker, irmik ve unu derin bir tencereye koyun ve dibinin tutmasını engelleyecek şekilde karıştırın. Kaynamaya başladığında bir çay kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın. Karıştırmaya devam ettiğiniz muhallebi koyulaşında ateşten indirin ve soğumasını bekleyin. Muhallebi soğuduğunda, toz krem şantiyi içine ilave edin ve bir mikser ile güzelce çırpın. Hazırladığınız bu güzel kıvamlı muhallebiden elinize parçalar alarak yuvarlayın. Her yuvarlağı hindistan cevizi rendesine batırın. Ayarladığınız bu lokumları servis tabağına koyarak ve üstlerine kürdan batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!