Şık ve farklı olarak akşam evdekilere sandviç dondurma yapabilirsiniz. Yaz günlerinde serinletecek bu lezzetin yapımı da kolay.
MALZEMELER
KURABİYE HAMURU İÇİN
1 adet yumurta
150 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
1 su bardağı esmer şeker
300 gram un
1 paket kabartma tozu
150 gram damla çikolata
ARASI İÇİN
600 gram vanilyalı dondurma
100 gramdamla çikolata(isteğe göre)
HAZIRLANIŞI
Oda ısısında dinlendirdiğiniz tereyağını, mikser desteğiyle krema haline getirin.
Yumurta ve esmer şekeri ilave ettikten sonra karıştırma işlemini devam edin.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin. Elinizin ısısı ile tereyağının yağını salmaması için tahta bir kaşık desteğiyle hamuru kıvam alana kadar harmanlayın.
Son olarak damla çikolataları kattıkatn sonra her tarafına eşit olarak yayılması için karıştırma işlemini çabucak devam ettirin.
Kurabiye hamurunu göz kararı on iki eşit parçaya ayırın. Bir dondurma kepçesi desteğiyle belirli aralıklar bırakıp yağlı kağıt serili fırın tepsisi üstüne alın.
Top biçiminde olan kurabiye hamurlarının üstüne bir bardak desteğiyle bastırıp yassı biçimini almasını sağlayın. Oldukça ince olmamalarına dikkat gösterin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13 dakika pişirmenin ardından fırından çıkartın. Soğuması için oda ısısında dinlendirin.
Bu basamakta içi yumuşak kalan kurabiyelerin dış kısımlarının hafif sertleşmesine ihtiyaç vadır. Sandviçleri hazırlamak için kurabiyeleri pişirme kağıdından özenlice ayırın.
Her iki kurabiye arasına arzu ettiğiniz kadar vanilyalı dondurma alıp ıslattığınız bir kaşık desteğiyle dondurmaya yuvarlak bir şekil verin. Sandviç biçiminde kapatın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.