Evde yapılan şalgam daha sağlıklı oluyor. Üstelik tahmin ettiğinizden daha kolay. Yapımı 3 gün süren şalgamı misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.
MALZEMELER
1 iri boy şalgam
1 pancar
4 mor havuç
Yarım ekmek
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 diş sarımsak
4~5 kuru acı biber
30X30 cm tülbent
10 litrelik pet kavanoz
HAZIRLANIŞI
Şalgam, pancar ve mor havucu kabuklarını soyun. Şalgam ve pancarı ince parçalara bölün. Mor havuçları dörde ayırın. Sarımsağı küçük parçalara bölerek katın. Ekmeği beze sarın. Bütün malzemeleri, ekmeği ve acı biberi (acı sevmiyorsanız ilave etmeyebilirsiniz) kavanoza atın. Limon suyu, tuz ve şekeri 3 litre suya katarak karıştırın. Bu karışımı kavanoza dökün. Kavanozun hepsini suyla doldurun. 15 gün soğuk bir yerde dinlendirin. Üç günde bir kavanozu hafifçe sallayın. Suyu ince bir bezden süzün ve cam şişelere koyun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.