Salep Nasıl Yapılır?

Marketlerden alınan hazır saleplerde, salep oranı oldukça düşüktür. Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan salep evde nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

06.03.2020-10:48 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-10:44) Salep Nasıl Yapılır?

SALEP NASIL YAPILIR?

Salep için gerekeli olan malzemeler bulunması çok güç değildir.

MALZEMELER;

  • 1 litre kadar süt
  • 1/2 Yemek kaşığı saf toz salep
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
  • Çubuk tarçın
  • Üzeri için;
  • Toz tarçın

SALEP HAZIRLANIŞI;

İlk önce toz salebinizi ve toz şekerinizi derin bir kabın içine alın. Daha sonra bir tencerenin içinde sütü kaynatın, Kaynadıktan sonra altını kısın. Kabın içinde karıştırdığınız toz salep ve şekeri kaynayan sütün içine yavaş yavaş dökün. En önemli nokta çokça karıştırıyor olmanızdır.

Salep kıvamını biliyoruz. Karışımımız o kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Köpükler oluşmaya başladığında salep olmuş demektir.

Bardaklarınızın içine döktüğünüz salep, toz ve çubuk tarçınla servis edilebilir.

SALEP YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Salep yapımına geçtiğinizde asla unutmamanız gereken nokta karıştırma. Tencerenin dibini tutmaması ve salebin pütürlü olmaması için karışımı süte eklerken ve daha sonra kıvam almasını beklerken sürekli karıştırmalısınız.

Servis ederken salebi koyduğunuz bardakları önceden ısıtırsanız daha güzel olacaktır.

Çubuk tarçını sonradan üzerine koyabileceğiniz gibi kaynama aşamasında sütün içine de atabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal