Sütle hazırlandığı için güçlü bir kalsiyum ve protein kaynağı olan salebin kış hastalıklarından koruduğunu biliyor muydunuz? İşte detaylar…
SALEBİN FAYDALARI NELERDİR?
Kış aylarının gelmesiyle birlikte tüketimi artan içeceklerin başında gelen salep grip, nezle gibi hastalıklardan koruduğu gibi bağışıklık sistemini güçlendirerek, göğsü yumuşatır ve boğaz ağrısına iyi gelir. Hastalık belirtileri hissedildiği anda bir fincan salep içmek şikayetlerin büyük ölçüde azalmasını sağlayacaktır. Salebin vazgeçilmezi tarçındır. Bu ikili bir araya geldiğinde sağlığa olan faydaları çok daha fazla artmaktadır. Tarçın, kan şekerini kontrol altına aldığı için aniden ortaya çıkan tatlı krizlerinin engellenmesini sağlar. Salep-tarçın ikilisi mide de uzun süre kalarak tokluk hissi sağladığından sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün olabilir. Sütle pişirilen salep, içerdiği kalsiyum ve protein ile vücudun daha fazla yağ yakmasına da olanak sağlıyor. Kabızlık ve şişkinliği giderirken adet düzensizliğine de iyi gelir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.