Yayla çorbası ve tarhana aynı çorbanın içinde. Misafirlerinize adeta lezzet bombası olan bu çorba ile muhteşem bir sunum yapacaksınız.
MALZEMELER
4 yemek kaşığı sakız tarhanası
Tarhananın üzerini örtecek kadar ılık su
500 g yoğurt
1 çay bardağı pirinç
2 lt et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
NASIL YAPILIR?
Pirinçleri et suyunda haşlayın. Bir kapta tarhanayı koyun ve üzerini kapatacak kadar ılık suyu katıp bekletin. Çözülüp yumuşayan tarhanaya yoğurdu katın ve blender’dan geçirin.
Kaynamakta olan et suyundan bir miktar alıp yoğurtlu harca yavaşça yedirin ve ardından çorbaya katın. Karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Tereyağını yakmadan hafif karamelize hale getirin. Ocaktan çekip ilk sıcağı geçince naneyi katın ve çorbanın üstüne dökün. Servis edersen isterseniz ilave olarak üzerine yağ ve kuru nane gezdirebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.