Ramazan ayı insanların en özel sofraları kurduğu, sevdikleriyle bir araya geldiği ve ibadetlerini yerine getirdiği en özel aylardan biridir. Sahur yaparken de insanlar gün boyu kendilerini en çok tok tutacak besinleri merak ediyor. Sizler için hem sağlıklı hem de tok tutacak besinleri haberimizde derledik.
İftar ve sahurda ne yenmelidir
Oruç tutarken mide ve bağırsak sağlığı oldukça etkilendiği için sahurda ve iftarda meyve ve sebze yemenin ciddi faydaları bulunmaktadır. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir;
-Midede oluşan şişkinliğe iyi gelir.
-Gün boyu çalışmayan sindirim sisteminin daha hızlı çalışabilmesine yardımcı olur ve hazım kolaylaşır.
-Kolestrolün yükselmesini engeller.
-Kilo alımını engeller.
-Kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur.
-Antioksidan özellikleri bulunduğundan vücuttaki toksinlerin kolay ve doğal şekilde atılabilmesine yardımcı olur.
-Sebzelerden yeşillik tüketilmesi vücutta ödem oluşmasını engeller ve oluşan iltihapların sağlıklı biçimde atılmasını sağlar.
-Özellikle de sahur yaparken yenilen yeşillikler vücudun gün içindeki su ihtiyacının karşılanarak böbrek sağlığının korunmasına yardımcı olur.