Ramazan ayında, iftar ile sahur arasında bol miktarda su tüketmek doğru gıdalarla beslenmek hayati önem taşıyor.
Kalsiyum ve protein almak için sofranızda cacık, haydari, yoğurt veya ayrana yer verin.
Yemekle birlikte su tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur. bu sebeple iftarınızı su ile açıp yemek bitimine kadar bir litre, yemekle uyku arasında 1 - 1,5 litre ve sahurda da bir litre su içmeye özen gösterin. böylece 3 - 3,5 litre su içmiş ve vücudunuzun ihtiyacını karşılayacaksınız.
Çay, kahve meşrubat gibi içecekler suyun yerini tutmadığı gibi, tam aksine idrarda artış yaparak vücuda su kaybettirir. iftardan bir süre sonra açık çay veya bir kahve içilebilir fakat bunların yanında mutlaka büyük bir bardak su tüketmelisiniz.
Sahurda kahvaltı yapacaklar, az yağlı peynir ya da lor peyniri, az tuzlu zeytin ve mevsim sebzelerinden söğüş tabağı tüketebilir. tercihi yemek olanlar için ise söğüş et, zeytinyağlılar, yağsız yoğurt, tam taneli ekmekler ve mevsim meyveleri doğru tercih olacaktır.
Ana yemek olarak ızgara ya da fırında pişmiş tavuk ve balık yemekleri veya kuru baklagiller tüketilebilir. zeytinyağlı sebze yemekleri de, sıcak havalarda vücudunuzun posa ihtiyacını karşılar.