Uzun süre tok tutan ve oldukça besleyici olan bu besin diğer meyvelerde bulunan şekerin aksine sağlıklı yağlar ve bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir.
AVAKADONUN FAYDALARI NELERDİR?
Orta ve Güney Amerika’da yetişen avokado, içerisinde sağlıklı yağlar, vitamin ve mineral bulundurur. Kalp sağlığını korumada oldukça faydalı olan bu besini tüketenlerin toplam kolesterol seviyesi düştü, trigliserit seviyesi yüzde 20 azaldı, kötü (LDL) kolesterol seviyesi yüzde 22 oranında azalırken, iyi (HDL) kolesterol seviyesi ise yüzde 11 oranında artış göstermiştir.
Avokado kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Sağlık için iyi olan mono doymamış yağlar ve bol miktarda E vitamini içerir. Bu yağlar kolesterol seviyesini düşürmede oldukça etkilidir. Aynı zamanda atardamarları korur ve kan damarlarını açmaya yardım ederek kan akışının daha sağlıklı olmasını sağlar. Kanser hücreleriyle savaşan, kalbi destekleyen, yaşlanmayı engelleyen avokado aynı zamanda bel bölgesinde oluşan yağları önlemektedir. Avokado, zeytin yağında bulunan sağlıklı yağ asidi olan oleik asit açısından zengindir fakat karbonhidrat ve protein de içerir.