Hem lezzetli hem de hafif bir tatlı arıyorsanız sizlere harika bir tarifle geldik. Huriye tatlısı tatlı düşkünlerinin vazgeçilmez destekleri arasında yerini alacak. Bir defa yaptığınızda her akşam yapmak isteyeceğiniz bu tatlı tarife için yalnızca 4 malzemeye ihtiyacınız var. 4 malzemeyle yapabilecek olduğunuz pratik 15 dakikada hazır tatlınızla herkesin beğenisini kazanmaya hazır olun. Sofralarınızı renklendirecek lezzet şöleni yaşayacağınız huriye tatlısı tarifi ve malzemeleri…
Huriye tatlısı malzemeleri
- 1 litre süt
- 2,5 yemek kaşığı ölçüsünde un
- 1,5 yemek kaşığı ölçüsünde nişasta
- 1 / 2 çay bardağı ölçüsünde toz şeker
- 20 tane hurma
- 1 paket vanilya
Huriye tatlısı nasıl yapılır?
- İlk etapta hurmaların çekirdeklerini çıkartarak derin bir kasenin içerisine alın.
- Hurmalarınızın üzerini geçecek ölçüde sıcak su ilavesi yaparak, 20 - 30 dakika kadar sıcak suyun içerisinde bekletin.
- Yumuşamış olan hurmalarınızı rondonun içerisine alarak üzerlerine 4 - 5 yemek kaşığı ölçüsünde süt dökün.
- Rondoyu çalıştırıp hurmalarınızı püre haline getirin.
- Orta boy bir tencerenin içerisine 1 litre ölçüsünde süt, nişasta, un, toz şekeri koyarak güzelce karıştırıp muhallebinizi hazır hale getirin.
- Kıvam almış olan muhallebinin içerisine püre haline getirmiş olduğunuz hurmalarınızı ve vanilyayı da ekleyin. Bütün malzemelerinizi homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Muhallebinizi ocaktan alarak kaselerinize paylaştırın ve soğuması için bekletin. Huriye tatlınız hazır! Herkese afiyet olsun…