Beyaz saçlı kadınların fotoğrafları, saçlarındaki beyazlarla barışan kadınlar, sosyal medya paylaşımları galerimizde.
Saçlarındaki beyazlarla barışan 11 kadın
Saçı beyazlayan kadınlar, ortak kullandıkları hesaplardan paylaştıkları fotoğraflarla beyazlarla barışık yaşamaya başlıyor!
Sosyal medyada bir anda yayılan farklı akımlar, hayatlarımızı etkilemeye devam ediyor...
Grombre adlı ınstagram hesabı ve genç kadınların beyaz saçlarıyla ilgili yorumlarını paylaştığı bir platform oldu...
Kadınlar, birbirlerine destek olarak, genç kalma baskısına karşı beyazlarını kapatmayı reddediyor.
20 bin takipçisi olan grombre’nin kurucusu martha truslow smith (26), ihtiyacı olan desteği başka yerde aramak yerine bu hesabı kurduğunu söyledi.
800 kadının fotoğrafının yer aldığı hesabın kurucusu, “kadın olmak, yaşlanmamak için baskı görmek ve değişmeye zorlanmak demek; ama ben bu yoldan yürümeyeceğim. ben kendimin gerçekten nasıl olduğunu görmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Beyazlarıyla barışan kadınların fotoğraflarını sizler için derledik...
Saçlar neden beyazlar?
Aynada gördüğünüz yansıma için kendinizi endişelendirmeyin – insanlara yaşlandığınızı ya da güçten düştüğünüzü, size “büyükanne” diye seslenmelerini veya “çöktüğünüzü” söylemeyin. saçlarını boyamak istemeyen bazı hollywood ünlüleri gibi beyaz saçlarla yaşamayı tercih edebilirsiniz ya da size sunacağımız doğal yöntemleri uygulayarak beyazlarınızdan kurtulabilirsiniz.
Fakat saçların beyazlamasına ne sebep olur? hidrojen peroksit birikimi bu durumun ortaya çıkmasına neden olan sebeptir. tabii ki sadece beyazlamaya neden olan şeyin ismini bilmek yeterli değildir, ayrıca bunun saç diplerinin ömrünü tükettiği veya yeni saç oluşmasını sağlayan kaynaklarının yok olduğu anlamına geldiğini bilmelisiniz.
Peroksit birikimi, saçlarınıza rengini veren melanin elementinin sentezini engeller. vücut yaşlandıkça peroksit üretimini arttırır, çünkü peroksidin bileşenleri olan hidrojen ve suya ayrılması için gerekli enzim yoğunluğu artık vücutta bulunmaz.
Buna ek olarak, saçlarınız peroksit artışından kaynaklanan yıpranmayı onaramaz, çünkü melanin üretiminde yer alan tirosinaz enziminin de üretimi yavaşlamıştır. bu sürecin en büyük sorumlusu yaşlanma olsa da tek faktör bu değildir. genetik faktörlerin de etkisi büyüktür.