Kahvaltılarımızda tercih ettiğimiz pratik kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan poğaçalar düzenli tüketildiğinde bedenimiz için bir düşman olabiliyor. Her sabah poğaça yersek vücudumuz bu durumdan nasıl etkilenir, bilinmesi gerekenler.
Poğaça yemenin zararları?
Neredeyse her gün kahvaltınıza poğaça eşlik ediyor ya da kahvaltınızı poğaçayla geçiştiriyorsanız bedeninizi neler bekliyor? Hangi rahatsızlıklara davetiye çıkarıyor, birlikte bakalım.
Kolesterolü tetikliyor
Margarin vb. katı yağ içeren poğaçalar devamlı tüketimde zamanla kandaki kötü kolesterolü yükseltiyor.
Fazla kilo almaya yol açıyor
Hamur işlerinden en yaygın tükettiğimiz poğaçalar yoğun olarak un ve yağ içeriyor. Yüksek kalorili, lezzetiyle cezbeden bu poğaçalar sık tüketildiğinde bedende kalıcı kilo alımına sebep olacaktır.
Sindirim sisteminde yavaşlamaya sebep oluyor
Sık sık poğaça tüketmenin zararlarından biri de sindirim sisteminde açtığı hasar. İçeriğinde katı yağ bulunan poğaçalar sindirim sistemini bozuyor, yavaşlamaya sebep oluyor.
Midede Yanma Hissi
Poğaçalara lezzet katan ana malzemelerinden biri olan yağ yoğunluğu midede yanma hissi yaratır. Bunun sebeplerinden biri de özellikle kalitesiz yağlarla üretilen poğaçaların midede ve safra kesesinde yağ sıvısı salgılamasıdır. Bu durum midede yanma hissiyle baş gösterip gastrit, ülser gibi hastalıklara neden olabilmektedir.
Vücutta yağlanmaya sebep oluyor
Sık poğaça tüketmek, içeriğindeki un ve katı yağın etkisiyle vücutta yağlanmaya neden olacaktır. Yapılan araştırmalara göre 2 ay boyunca düzenli poğaça tüketmek vücutta 2,5 kg yağlanmaya neden oluyor.