Rusya Avrupa Birliği'ne Resti Çekti, Kuzey Akım 2 Yoksa Gaz Yok!

Doğal gaz arzını karşılayamayan ve enerji krizinin patlak verdiği Avrupa'ya bir darbe de Rusya'dan geldi. Rusya doğal gazı Kuzey Akım 2 Boru Hattı üzerinden vermek istiyor.

19.10.2021-15:05 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-16:08) Rusya Avrupa Birliği'ne Resti Çekti, Kuzey Akım 2 Yoksa Gaz Yok!

Rusya doğal gaz arzını karşılayamayan başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği'nden Kuzey Akım 2 Boru Hattının açılmasını istedi.

Rusya Enerji krizi yaşayan Avrupa Birliği'ne ekstra gaz sevkiyatının karşılıksız yapmayacağını açıkladı. Rusya, Avrupa Birliği tarafından ölü proje olarak ilan edilen Kuzey Akım 2 Boru Hattının açılmasını istedi.

RUSYA YASAL ONAY İSTİYOR

Dünya doğal gaz firmalarının öncülerinden Gazprom ile Rusya hükümetine yakın isimler gaz sevkiyatı karşılığında Almanya ve Avrupa Birliği’den, söz konusu boru hattından Avrupa’ya sevkiyatı başlatabilmek için gerekli yasal onayları vermelerini istiyor. Rusya’da hükümete yakınlığı ile bilinen meclis üyesi Konsantin Kosachyov yaptığı açıklamada başkalarının hatalarının kendilerini ilgilendirmediğini belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti; “Sadece bize ait olmayan hataları gidermek için imdada yetişemeyiz. Biz tüm sözleşme şartlarımızı ve tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Bunun dışındaki her şey ilave gönüllü ve karşılıklı fayda sağlayacak anlaşmalara tabi olmalı”




PUTİN'DE AYNI FİKİRDE

Geçtiğimiz aylarda benzer bir konu hakkında açıklama yapan  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği'ne daha fazla göndermenin tek yolunun Kuzey Akım 2 Boru Hattından geçtiğini vurgulamıştı.



AVRUPA'DA YAŞANAN ENERJİ KRİZİ

Dünya’yı etkisi altına alan ve 2 yıldır süren koronavirüs salgını ardından birçok ülke ekonomik problemler ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Avrupa’da da beklenen ekonomik kriz doğalgaza gelen zam ile belirginleşti. 

Pandemi sürecinde alınan kapanma ve evden çalışma önlemleri sonrasında Avrupa, enerji ve doğalgaz kıtlığı alarmı verdi. Tesislerde, pandeminin ardından toparlanmaya yetecek seviyelerde stok olmadığı belirtildi.

YORUM YAZ..
Modal