İçindeki malzemeleriyle oldukça lezzetli olan bu rulo böreği muhakkak yapmayı denemelisiniz. Rulo börek tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
1 adet hazır ekmek hamuru
125 gram margarin
500 gram ıspanak
1 adet yumurta
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI
Hazır ekmek hamuruna 125 gram olarak ayarladığınız margarini ekleyin ve güzelce yoğurun. Hazırladığınız hamuru bir gece buzdolabında dinlenmesi için bırakın. Harcı hazırlamak için ayarladığınız ıspanağın hepsini güzelce yıkayıp, ayıklayın ve sıcak suda 1-2 sakika haşlayın. Soğuk suya batırıp çıkarın. 2 havucu bütün bir biçimde haşlayın ve süzüp kenarı çıkarın. 1 adet yemeklik doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı sıvı yağda iyice kavurun ve üstüne 1 tane ince kırmızı biberi keserek ekleyin. Yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Dinlenen hamuru kalın biçimde açın, ortasına iç harcı ve haşlanmış bütün harçları koyun. Haşlanmış havuçları da kesmeden içine koyun. Rulo biçiminde sarın ve üstüne yumurta sarısını karıştırarak sürün. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında, hafifçe kızarmasını bekleyin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!