Riskli yapı tespit başvurusu nasıl yapılır? Riskli yapı tespit dilekçe örneği

Son senelerde içerisinde yaşanan depremler kentsel dönüşümün önemini tekrardan bize hatırlatmış oldu. Artık kişiler oturdukları evler için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Bunun için ise öncelik olarak dilekçe hazırlanması gerekiyor. O halde bir bakalım riskli yapı tespit dilekçesi nasıl hazırlanmaktadır...

16.05.2022-21:28 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-21:28) Riskli yapı tespit başvurusu nasıl yapılır? Riskli yapı tespit dilekçe örneği

Depremlerden dolayı yada dışarıdan gelecek müdahaleler sonrası evlerin ağır hasarlara maruz kalması riskli yapıya girmektedir. Bu tarz binalar için yetkili kurumlar tarafından tespit edilerek riskli yapı olup olmadığı kararını veriyorlar. 

Bu tarz durumlarda vatandaşlar oturmuş oldukları binaların riskli yapı olup olmadığını öğrenmek için ilgili kurumlara kendileri başvuru yapabilmektedir. Bu tespitin yapılabilmesi için ise ev sahiplerinden bir kişinin başvurması yeterli olmaktadır. 

Bu başvuru için ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçe hazırlanması gerekmektedir. 

Riskli yapı tespit başvurusu için dilekçe örneği;

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE

............ili……………………. İlçesi, tapuda …………… pafta ,….……. ada ,………… parselde kayıtlı ,…………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………….Adresindeki binamızın 6306 sayılı”Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında Risk Tespitinin tarafınızdan yapılmasını istiyoruz.

 Gereğini rica ederim.

                                                                                     …../…../2017

Adres:

Telefon:

Riskli Yapı Tespit Başvurusu nasıl yapılmaktadır

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal