Restoranlarda sipariş ettiğimiz yiyeceklerin temiz olduğundan asla emin olamayız. üstüne bir de bir başkasının artanını yiyor olabiliriz. işte restoran hileleri.
Ücretsiz atıştırmalıklar içeceğinizin yanında gelen fındık, fıstık, cips gibi atıştırmalıklar çoğu kez sizden önceki müşterilerin yarım bıraktıklarıyla birleştirilir. artanlar kavanozlara geri konur, ertesi gün yeniden servise konur. o çerezlere sizden önce kimlerin dokunduğunu bilemezsiniz.
Göbek marul marullar iyi yıkanmıyor ve mikroplar yeşilliklerin kat yerlerinde ve köşelerinde barınıyor. iyi yıkanmış oldukları zaman da çok yumuşamış ve kıvamlarını kaybetmiş oluyorlar. bir de mayonezli bir salata sosu üzerine eklendiğinde sonuç felaket olabiliyor
Sos kaseleri yemeğin yanında minik kaselerin içinde gelen soslar her müşteri için farklı olmayabilir. bunun yerine boş tabakta kalan kasenin içindeki mayonezin üzerine yeni mayonez eklenir ve kase yeniden servise gönderilir.
İçecek çeşmeleri özellikle fast food restoranlarında bulunan içecek çeşmeleri daha ekonomik bir seçim gibi görünebilir ama bu çeşmelerin ve tankların içleri çok nadir temizlenir ve içinde küf oluşur.
Pizza mutfağında özel pizza fırını olmayan restoranlarda yiyeceğiniz pizzalar çoğunlukla dondurulmuş gelir ve sipariş üzerine ısıtılır. hem lezzetsiz hem de çok kalorili bir yemek tercih etmiş olursunuz.
Musluk sulu buz restoranlarda buzlar musluk suyuyla yapılır ve bu su arıtılmış değilse birçok bakteriyi barındırır. içeceklerinize buz koydurmanız pek önerilmez.