Ratatuy Tarifi

Farklı bir lezzet arıyorsanız size tam da böyle bir tarif ile geliyoruz. Ratatuy ya da Ratatouille olarak da bilinen Fransa'nın geleneksel yemeğinin tarifini sizler için paylaşıyoruz...

16.07.2020-15:01 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:07) Ratatuy Tarifi
Ratatuy, Ratatouille tarifi olarak da geçmektedir. Fransa'nın geleneksel yemeği olan Ratatuy, aynı zamanda haşlanmış bir sebze yemeğidir. Dönemin yoksul köylülerin yaptığı bu yemek, her sofraya yakışıp aynı zamanda çok özel bir yerde olacaktır. Ratatuy tarifi nasıl yapılır?

Ratatuy Tarifi Sosu İçin Malzemeler;
• 3 domates
• 1 adet büyük soğan
• 3 diş sarımsak
• 3 adet sivri biber
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
• Karabiber
• Kekik
• Pul biber
• Kaşar peyniri
Bir adet tavanın içerisine yarım çay bardağı sıvı yağını Fazla geçmeyecek şekilde koyulur ardından minik küpler şeklinde doğranmış 1 adet soğan eklenir ardından doğranmış yine küp şeklindeki 3 diş sarımsak eklenir 3 ya da 2 adet küçük parçalar halinde doğranmış sivri biber de tavanın içerisine eklenir Tuana ya da sarımsağın büyüklüğüne göre adeti artırılabilir küçük soğan ve sarımsak varsa birer tane daha doğrulanabilir ancak orta büyüklükte büyüklükte ise yeterli olacaktır tava içerisine eklenen bu üçlü soğan pembeleşinceye kadar karıştırılarak kavrulur ardından kabukları soyulmuş 3 ya da 4 adet domates küp şeklinde doğranmış ardından tava içerisine kavrulmak için ilave edilir üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı denerek kıvam yakalanınca kadar kavrulur yeteri kadar tuz karabiber pulbiber ardından kekik de eklenerek tamamen karıştırılır ve kavrulur kıvam yakalandıktan sonra ocak kapatılır ve sos beklemeye alınır.
 NOT: Sos içerisindeki malzemeler orta dereceli bir sıcaklık içerisinde kavrulmalıdır. Sebzelerin büyüklüğüne göre artırma ya da azalma yapılabilir. Ratatuy tarifi içerisindeki dikkat edilmesi gereken nokta, pişme sırasında fazla pişirilip sebzelerin birbirine girmesi amaçlanmamalıdır. Çok büyük sebzeler varsa iki parçaya bölünüp de konulabilir.
Ratatuy Tarifi İçin Malzemeler;
• 2 adet kabak
• 2 adet patlıcan
• 3 adet domates
• 3 adet patates
İki ya da üç adet patlıcanı yuvarlak daireler şeklinde doğranır. Ardından tuzlu bir su içinde beklemeye alınır. Bu sırada iki ya da üç adet patlıcanı da aynı şekilde yuvarlak daireler şeklinde doğranır. Domatesleri ve patatesleri de yuvarlak, eşit daireler şeklinde doğranır. Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar, yıkanır. Daha sonra beklemeye aldığımız sosu geniş bir borcam içerisine, yayarak yerleştirilir. Ardından yuvarlak şekilde doğranmış patlıcan, kabak, domates ve patatesleri hepsinden birer tane sıralı şekilde olarak borcam içerisine düzgün bir şekilde konulur. Sosun üzerine yerleştirilen sebzeler üzerine alüminyum folyo kapatılır ve önceden ısıtılmış 180 ya da 200 derecelik fırına konulur. Burada üstü folyo ile kapalı bir şekilde 20 dakika kadar pişirilmeye bırakılır. Sebzelerin piştiğinden emin olunduktan sonra üzerine önceden rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir. Ardından hafif bir kızarma yakalanana kadar tekrardan fırına konulur. Kısa bir süre sonra ratatuy tarifi servis edilmeye hazırdır. Afiyet olsun.
DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal