Niğde’de, genellikle köylerde tercih edilen ve 'çörek' olarak bilinen patatesli ekmek, ramazanda oldukça ilgi görüyor.
Yöresel olarak tüketilen ‘çörek’ un ve patatesten yapılıyor. Niğde çöreği, ramazanda iftar ve sahurda tüketilmesi halinde tok tutma ve üç ay bayatlamama özelliğiyle de ilgi topluyor. Fatma Sayın, bu ekmeği çocukluğundan beri yaptığını dile getirerek, "Köyde evlerimizde yaptığımız çörek ekmeğini şehirde de satarak ev ekonomisine katkıda sağlamak istedim. Fırında kız kardeşim ile çocuklarım bana yardım ediyor. Bu düşünceyle bir fırın tutarak çalışmaya başladım. 1 aydır çörek ekmeği üretiyoruz. Niğdeli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Ramazan ayının gelmesiyle bu ilgi daha da arttı. Tanesini 3 liradan satıyoruz" diye konuştu.
'3 AY BAYATLAMADAN TÜKETİLEBİLİR'Çörek ekmeğini senelerdir köylerinde yapıldığını söyleyen Fatma Sayın, "Çörek ekmeğini un, patates, süt gibi doğal ürünlerle yapıyoruz. Üzerine de kızarması için ayran sürüyoruz. Ekmeğimiz doğal olduğu için herkes tarafından tercih ediliyor. Ramazan ayında da tok tutma özelliği var. Aynı zaman da dolapta saklandığı sürece 3 ay boyunca bayatlamadan tüketebiliyoruz" dedi.