Ramazan 8. gün iftar menüsü: Bugün iftarda ne pişirsem? En güzel ve lezzetli iftar yemekleri malzemeleri ve tarifleri

Ramazan’da iftar sofralarının lezzetli yemeklerle doldurmak isteyen milyonlar, internet üzerinden en güzel ve lezzetli iftar yemekleri malzemeleri ve tariflerini araştırıyor. İşte Ramazan 8. gün iftar menüsü...

30.03.2023-11:11 - (Son Güncelleme: 30.03.2023-16:34)

Oruç tutmak için sahurlarına kalkan milyonlarca müslüman iftar sofralarını lezzetli ve zengin hale getirmek üzere en güzel ve lezzetli yemeklerin tariflerini araştırıyor. Eğer halen iftar menüsünü halen oluşturamadıysanız, haberimizdeki yemek tariflerine göz atabilirsiniz.

Ramazan 8. gün iftar menüsü

KABAK ÇORBASI TARİFİ

Kabak çorbası malzemeler

3 adet orta boy kabak

1 adet orta boy patates

1 adet orta boy soğan

1 adet orta boy havuç

1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)

Zeytinyağı

Tuz, istenilen baharatlar

KABAK ÇORBASI YAPILIŞI

Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.

Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)

Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.

Ramazan Menüsü 8. Gün

DEVELİ CIVIKLISI TARİFİ 

Develi cıvıklısı malzemeler

Hamuru için;

1 kilo un

Maya

Tuz

Su

İçi için;

Yarım kilo kuşbaşı et

4 adet soğan

4 adet yeşil biber

2 adet kırmızı biber

5 adet domates

Maydanoz

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

DEVELİ CIVIKLISI YAPILIŞI

Öncelikle mayalı yumuşak bir hamur hazırlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.

İç harcını hazırlayalım şimdi. Etlerimizi çok küçük şekilde doğruyoruz.

Biberimizi, soğanımızı, domatesimizi ufak ufak doğrayıp, etimizin içine ekliyoruz.

Daha sonra biraz sıvı yağ, salçalarımızı, baharatlarımızı ekleyip güzelce harmanlıyoruz.

Hamurumuzdan yumruğumuz kadar beze alıp, uzunlamasına açıyoruz.

Harcı ekleyip, pide şekli verip fırına atıyoruz.

Piştikten sonra maydanoz, soğan, söğüş ve limonla servis yapıyoruz.

CACIK TARİFİ 

Cacık malzemeler

3 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı soğuk su

4 adet orta boy salatalık

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1/4 demet dereotu

Cacık servisi için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)

CACIK YAPILIŞI

Yıkanan salatalıkların uç kısımları kesilir ve alacalı soyulur.

Salatalıklar küçük küpler halinde kesilir veya rendenin büyük kısmında rendelenir.

Küçük parçalar halinde kesilen sarımsağa tuz eklenir ve iyice dövülür.

Dereotu incecik kıyılır. Salatalıklar, sarımsak ve dereotu yoğurda eklenir.

Azar azar eklediğiniz suyla karıştırarak istediğiniz kıvamı elde edin.

Servis ederken zeytinyağı, sirke, nane ekleyebilirsiniz.

SÜTLAÇ TARİFİ 

Sütlaç malzemeler

1 lt süt

2 çay bardağı pirinç

1 litre su

3 yemek kaşığı pirinç unu

1,5 -2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

Tarçın

SÜTLAÇ YAPILIŞI

Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.

Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin.

Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin.

Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.

Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.

Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin.

Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.

Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.

Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal