Bereket ve huzur ayı olan Ramazan ayının 6. gününe girilirken iftar sofralarında en lezzetli yemekleri görmek isteyenler yemek tarifleri için internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Türk mutfağının eşsiz ve zengin lezzetlerini tabaklarına koymak isteyenler için nefis ve pratik bir iftar menüsüne yer verdik. Çorbadan tatlıya kadar sevdikleriniz için pişirebileceğiniz enfes iftar menüsü sizler için hem besleyici hem de doyurucu olacak.
Ramazan 6. gün iftar menüsü
Tarhana çorbası
Malzemeler
4 Yemek Kaşığı Toz Tarhana
7 Su Bardağı Sıcak Su
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Tuz
Tarif
4 yemek kaşığı toz tarhanayı bir kâseye alın ve üzerine bir bardak sıcak su dökerek eritin. Yaklaşık 5 dakika bekletin.
Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağını alın. 2 diş sarımsağı rendeleyerek yağın içerisine ilâve edin. Yaklaşık 1 dakika orta ateşte sarımsakları kavurun.
1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
1 yemek kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı pul biberi ve tuzu kavrulan salçanın üzerine ekleyin.
Suyla açmış olduğunuz tarhanayı, kavrulmuş salça ve sarımsağın üzerine ilave edin.
Kalan 6 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
Yeşil mercimek salatası
Malzemeler
250 gram haşlanmış yeşil mercimek
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
6 adet salatalık turşusu
3 adet kırmızıbiber
1 küçük kutu mısır
1/4 demet taze kişniş
1/2 tatlı kaşığı kimyon
Salata sosu için:
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz
Tarif
Yeşil mercimeği haşlamadan önce bir miktar suda bekletin. Daha sonra haşlayamaya alın ve çok erimeden ocaktan alın.
Bir yandan diğer yeşillikleri ve kişnişi incecik kıyın, salatalık turşularını ve kırmızı mercimeği de küp küp kesin. Doğradığınız malzemeleri ve yeşil mercimekleri derin bir kaba alın ve harmanlayın.
Başka bir kapta salata soslarını karıştırın ve diğer malzemelerin üzerine gezdirin. İyice harmanladığınız salatayı servis tabağına alabilirsiniz.
Fettucini
Malzemeler
Bir paket yassı makarna
Bir paket krema
200 gram kemiksiz tavuk
250 gram mantar
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Tarif
Öncelikle makarnalarımızı kaynatıyoruz, makarnalarımız kaynadıktan sonra makarnalarımızın haşlama suyundan bir su bardağı kenara koyuyoruz ve makarnalarımızı süzüyoruz.
Sonra tavuklarımızı jülyen dilim şeklinde doğruyoruz ve yağda kavurmaya başlıyoruz. Tavuklarımızın pişmesinin ardından iri iri doğradığımız mantarları da tavuklarımızla birlikte biraz kavrulmaya bırakıyoruz.
Suyunu çekip tam anlamıyla kavrultan sonra mantarlarımız ile tavuklarımız tam anlamıyla piştikten sonra bir paket kremayı pişmiş tavuk ve mantarlarımızın üzerine döküyoruz.
Bir iki dakika kremayla birlikte pişmeye bırakıyoruz ardından ayırdığımız bir su bardağı haşlanmış makarna suyumuzu da bu pişen kremalı karışımımızın içine döküyoruz.
Ve yine 2-3 dakika pişmeye bırakıyoruz. Son olarak tuz ve karabiberimizi kremalı mantarlı sosumuza ekledikten sonra hazırlamış olduğumuz sosumuz ile haşlanmış makarnalarımızı sürdürüyoruz. Ve fettucini hazır...
Kıbrıs köftesi
Malzemeler
1 Kilogram patates (rendelenmiş)
250 gram kıyma
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek kırıntısı
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
1 adet soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
Tarif
Öncelikle derin bir kasenin içerisine rendelenmiş ve suyu sıkılmış patateslerinizi alın, üzerine kıymasını, yumurta ve ekmek kırıntıları kısacası tüm malzemeleri ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun.
Tavada kızan yağın üzerine köflerinizi koyun ve altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Afiyet olsun.