Püreli Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

Patates ve köftenin mükemmel uyumunu bilmeyen yoktur. Peki sizce bu ikili en çok hangi yemeğe yakışıyor? Şimdi ise bu ikilinin yakıştığı Püreli tepsi kebabı tarifini vereceğiz...

16.07.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:12) Püreli Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
Köfte ve patatesi sevmeyen insan yoktur herhalde. Hemen hemen hepimiz bu ikiliye bayılıyoruz. Bu tarifte bu ikisinin birleştiği mükemmel tariflerden birisi. Hem evdeki çocuklarınızın hem de yapan herkesin bayılacağı bir tarif aynı zamanda. Oldukça da pratik. Hem yapımının hem lezzetinin muhteşem olduğu bu tarifi eğer hala denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. O zaman hemen püreli tepsi kebabı tarifini sizlerle paylaşalım. İşte;
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
• 500 gram kadar kıyma
• 1 adet kuru soğan
• 1 avuç maydanoz
• 1 yumurta
• 2-3 diş sarımsak
• 1 kase dolusu bayat ekmek içi
• tuz
• karabiber
• pul biber
püresi için;
• 5-6 adet patates
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• tuz
sosu için;
• 1.5 yemek kaşığı domates salçası
üzerine;
• domates
• yeşil biber
Yapılışı;
Öncelikle bir derin kaba patateslerini alın ve güzelce soyun. Ardından bir pişirme tenceresi seçin ve 3,4 parçaya ayırdığınız patateslerinizi tencereye koyup üzerlerine su ekleyerek ocakta haşlanana kadar pişirin. Ardından köftesini yoğurmaya başlayın ve de içerisine soğanları dilimleyip, yumurta ve sarımsak la birlikte maydanozu da ilave ederek rondo dan güzelce geçirin ve yoğurma karışımına ilave edin. Sonrasında ise eğer vaktiniz varsa üzerini bir streç filmle kapatarak bu dolabında en az 3 saat olacak kadar dinlendirin. Bu işlem eğer vaktiniz yoksa kesin yapmanız gereken bir işlem değildir. Ancak köftenin dinlenmesi bütün malzemelerin karışıp aromaların iç içe geçmesi için yararlı bir işlem olacaktır. Sonrasında ise buzdolabından aldığınız köftenizi bir fırın tepsisi seçtikten köfte harcını tepsinin tabanı olacak şekilde güzelce elinizle yayın. Sonrasında aldığınız bir kase de 2 yemek kaşığı salçayla sıcak su ile incelttiğiniz salçayı tabanın üzerinde güzelce gezdirin. Ardından tepsiyi fırına koyarak 170 derece de yaklaşık 30-45 dakika kadar üzeri güzelce kızarıp nar gibi olana kadar pişirin. Bu arada ise patatesi püre yapma işlemine geçebiliriz. Haşlandıktan sonra ocaktan aldığınız patateslerinizi derin bir kaba alın ve de içerisine tereyağı ve tuz ilave ederek bir patates ezici yardımı ile püre halini alana kadar ezin. Püreli tepsi kebabı yaparken bu işlem sırasında ezmekte zorlanırsanız azar azar süt ilavesi yaparak krema kıvamı elde edebilirsiniz. Patateslerin iyice püre kıvamını geldiğini gördükten sonra ise üzerlerine kaşar peyniri ilave ederek son adımı da tamamlayınız pürenizde. Ardından fırından aldığınız köftenizin üzerine hazırladığınız patates pürenizi ikinci bir taban olacak şekilde iyice yaydıktan sonra üzerine dilerseniz peynir dilerseniz de domates ve biberler ile süsleyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra da peynir eriyip domates biberler pişene kadar biraz daha fırında tuttuktan sonra fırından alıp soğumasını bekleyip dilediğiniz zaman dilimleyip servis yapıp tüketebilirsiniz. İşte püreli tepsi kebabı bu kadardı. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal