Püf Noktalarıyla Tavada Mısır Ekmeği

Evde kolay bulunan malzemeler ile hazırlayacağınız bu lezzeti o kadar çok seveceksiniz ki her hafta bu lezzeti yapmak isteyeceksiniz. İşte püf noktalarıyla tavada mısır ekmeği...

18.11.2021-13:43 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-17:29) Püf Noktalarıyla Tavada Mısır Ekmeği

Evde kolay bulunan malzemeler ile hazırlayacağınız bu lezzeti o kadar çok seveceksiniz ki her hafta bu lezzeti yapmak isteyeceksiniz. Peki, tavada mısır ekmeği nasıl yapılır? Tavada mısır ekmeği yapılır mı?

İster kahvaltı sofrasında çay ile birlikte tüketin dilerseniz de ara öğünde yoğurt ile beraber yiyin. Her hali ile enfes olan mısır ekmeğini geleneksel yapılış yöntemi ile değil de daha kolay bir yöntem ile hazırlayabilirsiniz. İşte tavada mısır ekmeği tarifi… Şimdiden afiyet olsun!

TAVADA MISIR EKMEĞİ TARİFİ

Tavada mısır ekmeği tarifi için gerekli olan malzemeler:

- 2 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

- 1 çay bardağı mısır unu

- Arzuya göre 1 çay kaşığı tuz 

TAVADA MISIR EKMEĞİ NASIL YAPILIR?


- Yumurtaları bir kaseye alarak çırpın.

- Yoğurt ve zeytinyağını yumurtaları çırptığınız kasenin üzerine ekleyin.

- Mısır ununu ve kabartma tozunu da kasenin içerisine ilave ettikten sonra bir çırpıcı ile karıştırın.

- Hazırladığınız karışım tamamen homojen bir hale geldikten sonra arzuya göre bu aşamada tuz ilave edebilirsiniz.

- Mısır ekmeği harcını tercihen yapışmaz  20 cm çapında bir tavaya karışımı dökün. Eğer yapışmaz bir tavanız yok ise tavanın tabanını yağlamanız tavsiye edilmektedir.

- Kapağını kapatın ve en kısık ateşte kontrollü olarak  8 ila 10 dakika kadar pişirin.

- Üst kısmı kuruyup minik gözenekler oluştuğu zaman kapağı kaldırın.

- Dikkatlice ters çevirin ve bu şekilde de 5 ila 7 dakika kadar pişirmeye devam edin.

- Ardından da ocaktan alın ve dilimleyip sıcak sıcak servis edin.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal