Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir?

Camdaki Kız kitabının yazarı, aynı zamanda başarılı bir Psikiyatrist olan Dr. Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? Kaç yaşındadır? Kitapları nelerdir?

08.03.2021-17:30 - (Son Güncelleme: 16.04.2021-09:05) Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir?

Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu kitapları ile gündemde. Özellikle bu kitapların ‘Kırmızı Oda’ ve ‘Masumlar Apartmanı’ isimli dizilere ilham kaynağı olması Budayıcıoğlu’nun sürekli gündemde olmasını sağlıyor. Mesleğinde bir hayli başarılı olan ve yazdığı kitaplarla birçok insana dokunan Gülseren Budayıcıoğlu’nun biyografisini sizler için derledik. Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? Hangi kitapları yazmıştır? Şeklindeki soruların cevaplarını haberimiz içerisinde bulabilirsiniz.

DR. GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU KİMDİR?

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu Ankara'da dünyaya geldi. Ortaokul ve liseyi TED Ankara Kolejinde tamamladıktan sonra 1966'da Ankara Tıp Fakültesi’nde lisans öğrenimine başladı. 1968'de ise TRT'nin açtığı spikerlik sınavını kazandı ve bir yandan spikerlik yaparken diğer yandan lisan öğrenimine devam etti. Başlangıçta TRT radyosunda görev yapan Budayıcıoğlu, sonrasında TRT televizyon kanalının açılmasıyla televizyon dünyasına geçiş yaptı. Program kayıtlarına yardım edip radyoda spikerlik yaparken zamanla televizyon programlarına sunucu olarak çıktı ve ekranların tanınan yüzü haline geldi.

Gülseren Budayıcıoğlu, 1972 yılında tıp fakültesini bitirdikten sonra TRT’de çalışmaya 1 yıl daha devam etti ancak 1 yıl sonra buradaki görevinden ayrıldı. İstifa ettiği yıl doktorluk kariyeri için Hacettepe Üniversitesi Psikiyatri bölümüne asistan olarak göreve başladı. 1977'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında psikiyatri uzmanı oldu.

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu 1982 yılına kadar öğretim görevlisi olarak Hacettepe Üniversitesinde çalıştı. 1982'de öğretim görevliliğinden ayrılıp serbest hekim olarak meslek hayatında devam etti. 23 yıl Ankara’da serbest hekim olarak görev yaptı. 2005 yılında yine Ankara’da Türkiye’nin ilk ve tek psikiyatri merkezi olan ve ülkemizdeki her kesimden insanın gidebileceği “Özel MADALYON Psikiyatri Merkezi”ni kurdu. Bu merkez onun en büyük hayallerinden biriydi.

İki çocuk annesi olan Gülseren Budayıcıoğlu, eşi Aydın Budayıcıoğlu’nu 2007 yılında kaybetti.

MADALYONUN İÇİ İSİMLİ KİTABI ÇOK BEĞENİLDİ

Madolyon adındaki söz konusu merkez aynı zamanda 2004’te çıkardığı ilk kitabının da ismi oldu. ‘Madalyonun İçi’ isimli Gülseren Budayıcıoğlu kitabı kısa zamanda ‘çok satan’ listelerinde başı çekti.  İlerleyen yıllarda İstanbul'a da iki tane psikiyatri kliniği açan Budayıcıoğlu bu dönemde 2 hikaye kitabı daha yazdı ve ardından roman çalışmalarına girişti.

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu ‘Madalyonun İçi’ isimli hikaye kitabında farklı psikolojik tanı gruplarından hastalarıyla olan görüşmelerini, tedavi metodunu ve hastalarının geçirdikleri değişimleri kurmaca dünyanın imkânlarıyla harmanlayarak okuyucularıyla buluşturdu. Tabii ki hasta-doktor mahremiyeti nedeniyle hasta isimlerini değiştirmeyi ihmal etmedi.

KIRMIZI ODA, DOĞDUĞUN EV KADERİNDİR, İSTANBULLU GELİN

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu çok sevilen dizilere ilham olan kitapları bir hayli merak konusu oldu. 2011 yılında ilk baskısı çıkan ‘Hayata Dön’ isimli kitabı 2017 yılında İstanbullu Gelin ismiyle diziye uyarlandı. ‘Camdaki Kız' isimli kitabı ise 2019 yılında “Doğduğun Ev Kaderindir” dizisine ilham oldu.

Son olarak, yönetmenliğini Cem Karcı’nın üstlendiği ve TV8’in beğenilen dizilerinden biri olan ‘Kırmızı Oda’, Gülseren Budayıcıoğulları’nın kendi öz yaşam öyküsünden derlenen hikayelerden uyarlanmıştır.

Budayıcıoğlu’nun ‘Madalyonun içi’ isimli kitabından esinlenerek hazırlanan ‘Masumlar Apartmanı’ ise hali hazırda TRT 1 ekranlarında yayınlanmaktadır.

8 Nisan'da Kanal D de Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı kitabından uyarlanan Camdaki Kız dizisi izleyicilerden tam not aldı. 'Gülseren Budayıcıoğlu kimdir?' sorusu bu şekilde bir kez daha gündeme geldi.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal