Puding tatlılar arasında en çok tercih edilen hafif bir tatlı çeşididir. Hem yapımı oldukça kolaydır hem de yiyenlerin damağında enfes tatlar bırakır.
Evde 5,6 dakika içinde sıfırdan puding yapımı tarifi sizlerle...
MALZEME LİSTESİ
-2 tepeleme ve 1 silme çorba kaşığı (60 gr) toz şeker
-3 tatlı kaşığı buğday nişastası
-1 su bardağı (230 ml) süt
-Yarım paket vanilin
-1 adet Anamur muzı
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 tutam tuz
-2,5 tatlı kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
-Bir tutam tuz, 2 tepeleme ve 1 silme çorba kaşığı şeker, 3 tatlı kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı sütü tencerede karıştırıp altını açın.
-Neden tuz koyduk derseniz tatlılığını öne çıkarmak için o bir tutam tuz önemli.
-Pişmeye yakın yarım paket vanilini ekleyin.
-Kıvam aldığında 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
-1 adet Anamur muzunu kasede ezip tencereye ekleyin.
-Servis edeceğiniz bardaklara pudingi paylaştırın.
-Kakaolu yapmak isterseniz muz yerine içine 2,5 tatlı kaşığı kakao ekleyip kakao iyice açılana kadar çırpmaya devam edin ama kakaoyu kıvam almadan ekleyin ki rahatça açılmasını sağlasın... Afiyet olsun!