Bu akşam çayın yanına tadına doyamayacağınız, yapımı da son derece pratik olan irmik tatlısını hazırlamaya ne dersiniz? İşte nefes lezzetiyle irmik tatlısı tarifi...
MALZEMELER
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR?
Derin bir tencerenin içerisine sütü, irmiği ve şekeri ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve göz göz oluncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında altını kısarak, tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin ve bir süre sonra altını kapatın. Muhallebinizi dikdörtgen bir borcamın içerisine döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyin, üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Şimdiden afiyet olsun…