Çayın yanında tatlı bir şeyler yemeyi arzu edenler, portakalın harika aromasından faydalanabilirler. İşte portakallı kurabiye tarifi...
MALZEMELER
-170 gram oda sıcaklığında tereyağı
-1 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket kabartma tozu
-1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
-1 adet portakalın suyu
-2 yemek kaşığı yoğurt
-2,5-3 su bardağı un
-1 paket vanilya
NASIL YAPILIR?
-Bir kasenin içerisine yumurta, yoğurt, tereyağı, şeker ve vanilyayı katın. Mikser yardımıyla iyice çırpın.
-Sonrasında üzerine portakal suyu ve kabuğunu katarak yeniden çırpın.
-Elde ettiğiniz karışımın içerisine kabartma tozunu katın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun.
-Yoğurduğunuz hamurun üstünü streç filmle kaplayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra biçim vererek pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üstüne aktarın.
-170 derecede 15-18 dakika pişirdikten sonra çıkarıp oda sıcaklığında soğutun. Sonrasında servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.