Hem sevdiklerinizi hem de kendinizi çay saatinde mutlu edebileceğiniz bir tarifi sizin için derledik. İşte portakallı kek için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 adet portakal (suyunu ve rendelenmiş kabuğunu kullanın)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
NASIL YAPILIR?
Öncelikle yumurtaları geniş bir kabın içerisine kırın. Üzerine şekeri ekleyin ve köpürünceye kadar çırpın. Portakalları ilk önce sıkın, daha sonra kabuklarını rendeleyin. Un, vanilya ve kabartma tozu hariç geri kalan tüm malzemeleri üzerine ekleyerek güzelce karıştırın. Daha sonra elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu birlikte üzerine ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. Dilerseniz bir tatlı kaşığı tarçını da bu karışımın içerisine ekleyebilirsiniz. Portakallı kekinizin çiğ kalmaması için, ne çok akışkan ne çok katı bir kıvam elde edene kadar, biraz daha un ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı, yağlayıp unladığınız kek kalıbının içerisine boşaltın. Kekinizi fırına vermeden önce, fırınınızı 150 derecede önceden ısıtabilirsiniz. Yaklaşık 40 dakika boyunca pişirdikten sonra, piştiğinden emin olmak için kekinize bir bıçak veya kibrit çöpü batırın. Eğer, batırdığınız kibrit çöpünde veya bıçakta hamur kalmadıysa, portakallı kekiniz servise hazır demektir. Dilerseniz portakallı kek dilimlerinizi, üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…