Portakal tadını sevenlerin bu hafif tatlıya hayır demesi pek de mümkün olmayacak! Şimdiden uyaralım, yedikçe yiyesiniz gelecek. İşte enfes portakallı irmik pastası tarifi...
MALZEMELER
5 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
100 g tereyağı
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 adet yumurta
ÜSTÜNE
200 g küp doğranmış portakal dilimleri
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
YAPILIŞI
Önce bir tavaya, doğranmış portakalları koyun ve toz şekerle beraber portakallar çok yumuşamadan pişirin ve soğuması için kenara koyun. Ardından sütü ve irmiği bir tencereye koyun ve güzelce karıştırın. Ayarladığınız portakal kabuğunu da ilave edin ve orta ateşte kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Sonra derin bir kaseye koyarak tereyağını ve toz şekeri ekleyip, spatula ile çırpın. Soğumaya serin bir ortamda bıraktığınız bu harcı, soğuyana kadar çırpın ve üstünün kabuk tutmasını engelleyin. İyice soğuyunca üstüne vanilya ve yumurta ilave edin ve mikserle krema kıvamı alana kadar çırpın. Sonra karışımı yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kek kalıbına ilave edin. Üstüne pişirdiğiniz portakal dilimlerini yayın ve önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Sonra fırından alıp, iyice soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin. Şimdiden Afiyet olsun!