Turunçgillerin şahı olan portakal içerdiği vitaminlerle vücut direncini yükselterek kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Gün içinde alınması gerekli olan C vitamini, bir adet portakalda bulunmaktadır.
Portakalın faydaları;
- Portakal, bağışıklık sistemini güçlendirerek kişiyi hastalıklara karşı korur.
- Portakal içerdiği C vitamini sayesinde kişiyi daha dinamik hale getirir.
- Portakal antioksidan açısından oldukça faydalıdır.
- Portakal kolajen onarımını sağlar bu sayede cilt sağlığına da olumlu katkılar sunmaktadır.
- Portakal böbreklerin çok daha aktif çalışmasını sağlar aynı zamanda bu durum ödem sorununu da ortadan kaldırır.
- Portakal A vitamini de içermektedir portakal tüketerek gözde sarı leke oluşumunu önleyebilirsiniz.
- Portakalın en önemli özelliklerinden biri de kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Bu sayede bireye enerji verir ve kişinin üşmesini engeller.
- Portakal kan hücrelerinin artmasını olumlu etki yaparak kansızlık sorununu çözer.
- Portakal iyi bir iltihap önleyicidir bu özelliğiyle vücutta meydana gelen iltihapları gidererek enfeksiyon riskini önler.
- Portakal kalp hastalıklarını önlemek için tavsiye edilmektedir özellikle damar tıkanıklığı tedavisinde kullanılır.
- Portakal insülin direncini kırmak için etkili bir meyvedir.
PORTAKAL SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
- Portakal suyu böbrek taşının ilerlemesini önlemektedir.
- Portakal suyu soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda doğal bir ilaçtır.
- Portakal suyu bağırsaklarda meydana gelen hastalıklara karşı tedavi niteliğindedir.
- Sabahları portakal suyu tüketmek obezite riskini %14 azaltmaktadır.
- Portakal suyu anemi sorunu için birebirdir. Anemi hastaları düzenli olarak portakal suyu tüketmelidir.
- Portakal suyu kabızlık veya ishal gibi problemlere karşı da oldukça etkilidir.
PORTAKAL DİYETİ NASIL YAPILIR?
Portakal ağırlıklı beslenerek fazla kilolardan kurtulmak mümkün. 3 günlük portakal diyeti listesini sizin için derledik.
1. Gün
Sabah öğünü: 1 dilim kızarmış ekmek yanında 50 gram peynir, zeytin ve1 adet orta boy portakal.
Öğle öğünü: 150 gram marul ve 50 gr somon balığından oluşan bir salata ona eşlik eden 1 bardak yoğurt ile 2 ufak dilim kepek ekmeği ve elbette 1 adet portakal.
Akşam öğünü: 75 gram ızgara ciğer ona eşlik eden 75 gr mantar, 125 gr taze ahududu. 2 çorba kaşığı yoğurt ve 100 gram taze fasulye ile 1 adet portakal.
2. Gün
Sabah öğünü: 1 dilim kızarmış ekmek yanında 1 adet haşlanmış yumurta ve 100 ml portakal suyu.
Öğle öğünü: 150 gr haşlanmış kuru fasulye ona eşlik eden 1 dilim kızarmış ekmek yanında da 1 adet portakal.
Akşam öğünü: Kırmızı toz biberli haşlanmış tavuk eti yanında brüksel lahana ona eşlik eden brokoli ve 1 adet portakal.
3. Gün
Sabah öğünü: 50 gram yağsız peynir yanında 4 dilim kızarmış ekmek ek olarak 1 dilim kavun, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 bardak portakal suyu
Öğle öğünü: 2 adet haşlanmış patates, domates, salatalık, 50 gr yağsız peynir, 2 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 portakal.
Akşam öğünü: 75 gram ızgara yağsız kuzu eti yanında haşlanmış patates, kabak ve havuç, ana yemeğe eşlik eden 125 gr yoğurt, 100 gr ananas ve 1 adet portakal.