Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri kuşkusuz portakal. Kışın kahvaltıda yemek için lezzetli bir portakal reçeli yapmaya ne dersiniz? İşte portakal reçeli tarifi...
Portakal reçeli için gerekli malzemeler:
- 6 tane portakal
- 6 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
-İlk olarak portakalları sirkeli suda bekletin ve iyice yıkayın.
-Portakalların tepelerini keserek tencerenin içerisine yerleştirin.
-Portakalların acısının çıkması için 4 tur tencerenin içerisinde 8 er dakika olmak üzere sularını değiştirerek kaynatın. Bu işlemden sonra portakalların acısını çıkartmış olacaksınız.
-Portakallar istenilen kıvama geldikten sonra küp küp doğrayın.
-Doğramış olduğunuz portakalları tencereye atıp, üzerine vermiş olduğumuz ölçülerdeki şekeri ilave edin.
-Şekerle beraber tencereye almış olduğunuz portakalları 45 dk boyunca bu şekilde kaynatın.
-Ocaktan almadan 5 dk önce içerisine limon suyu ilave edin.
-Ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ilave edip ılımaya başladığında kavanozlara koyabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.