Bu zamana kadar yaptığınız reçelleri bir kenara bıraktıracak harika bir tarifimiz var. Mis gibi kokusu ve tadıyla kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak portakal kabuğu reçelini sizler için hazırladık. İşte muhteşem portakal kabuğu reçeli tarifi…
MİS KOKULU PORTAKAL KABUĞU REÇELİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler
-3 kilogramportakal
-4 su bardağıtoz şeker
-1 tatlı kaşığılimonun suyu
-4 su bardağısu
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifinin Püf Noktası
Kaynayan sudan sonra buzlu suda bekletme işlemi kabukların acılığını almak için uygulanması gereken püf noktalardan biridir. Eğer bu yöntemi uygulamak istemezseniz 3 gün suda bekletip, gün aşırı su değiştirerek de portakal kabuklarının acılığını çıkarabilirsiniz. 4 su bardağı suyun 1 su bardağını portakal suyu olarak kullanabilirsiniz. Reçelinize daha canlı bir katacaktır.
Pişirme Önerisi
İsteğe bağlı içine çubuk tarçın ekleyerek, kaynayınca çıkartabilir ve böylece reçelin tadına aroma verebilirsiniz..
Yapılışı
-Portakalların kabuklarını doğrayın. Kabukların içinde kalan beyaz kısımları bıçak yardımıyla iyice temizleyin.
-Portakal kabuklarını 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın ve tercihen geceden suyun içinde bırakın.
-Kabukları kaynayan su dolu bir tencereye ekleyin ve 7-8 dakika haşlayın. Daha sonra buzlu suya alın ve bu işlemi diğer iki kez daha tekrarlayın. Bu işlemi portakal kabuklarının acılığının gitmesi için yapmalısınız.
-Sonradan kabukları soğumaya bırakın.
-Bu esnada şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri karıştırarak kaynatın. Dilerseniz 1 su bardağı su yerine 1 su bardağı portakal suyu da ekleyebilirsiniz. Daha güzel renk almasını sağlayacaktır.
-Şerbet kaynarken limon suyunu da ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
-Ardından soğumuş portakal kabuklarını şerbetin içine ekleyin ve karıştırın.
-45 dakika bu şekilde piştikten sonra reçeliniz hazır. Kavanozlara aktarıp kahvaltılarınız için hazır hale getirebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.