Bugün mutfağınızda farklı bir kültüre yer açmaya ne dersiniz? İtalyan mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan polenta yani mısır irmiği, sıcak su ve tuz ile yapılan enfes bir lezzet. Garnitür olarak servis edilen polenta için gerekli malzeme listesini ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...
MALZEMELERİ
- 8 adet kalın kesilmiş pastırma
- 20 adet mantar
- Koşer tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı tam yağlı süt
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1/3 fincan rendelenmiş parmesan peyniri
Polenta için:
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı mısır irmiği
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 75 gram tereyağı
- 100 gram rendelenmiş eski kaşar peynir
Üzeri için:
- Taze kekik
- Taze biberiye
- Taze frenk soğanı
NASIL YAPILIR?
İlk olarak polentayı pişireceğiniz tencerenin içerisine su, zerdeçal ve tuzu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp mısır irmiğini ekleyin ve tekrar kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve arada karıştırarak 25 dakika pişirin. Karışımın içerisine rendelenmiş peynir ve tereyağını ekleyip arada karıştırarak yaklaşık 5 dakika daha ocakta tutun. Yağlı kağıt kapladığınız kare veya dikdörtgen polentayı dökün ve kenara alın.
Fırını 180 dereceye getirip ısınmaya bırakın. Orta boy bir tencerenin içerisine pastırmayı alıp yağı çıkıncaya dek pişirim. Pişirme işleminin ardından bir pastırmaları bir tabağa alın. Daha sonra mantarları temizleyerek fırın tepsisine dizin. Mantarların üzerine tuz ve karabiberi ekleyip fırına atın. İyice yumuşayana dek yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Pastırmayı pişirdiğiniz tencerenin içerisine tavuk suyunu, sütü ve arpacık soğanı kaynamaya bırakın. Kaynayan karışımın içerisine polentayı yavaş yavaş ekleyin. Daha sonra karıştırarak içerisine tereyağı ve parmesan peynirini ekleyin. Karabiber ve tuzu da ilave ederek karıştırma işlemine devam edin. Servis etmek için polentayı kaselere bölün ve üzerine fırınladığınız mantarlarlar pastırmayı ekleyin. Kekik, biberiye ve frenk soğanı ile süsleyin. Afiyet olsun...