Kadın günlerinin vazgeçilmez demirbaşlarından biri poğaçalardır. Peki en güzel poğaça nasıl yapılır? İşte size evde pratik ve lezzetli bir şekilde yapılan pofuduk poğaça tarifi...
MALZEMELER
150 gram
tereyağı
3/4 su bardağı
ılık süt
1 adet
yumurta
1/2 su bardağı
ılık su
1,5 tatlı kaşığı
toz şeker
1 tatlı kaşığı
tuz
1 yemek kaşığı
instant maya
3 - 3,5 su bardağı
un
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı
susam
1 adet
yumurta sarısı
PÜF NOKTASI
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Süt ve suyu ılık kullanmaya dikkat edin. Mayalandırma işlemini eğer soğuk havalarda gerçekleştiriyorsanız fırının içinde de fırın kapalı bir vaziyetteyken yapabilirsiniz.
Pişirme Önerisi
İç malzemelerini patatesli, peynirli, kıymalı ya da dilediğiniz başka malzemelerle hazırladığınız harçlarla doldurarak da pişirebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.
Erittikten sonra birkaç dakika soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra derin bir kabın içerisine ılık süt, yumurta, mayayı, suyun bir kısmı, ertilmiş tereyağı ve şekeri aktarın.
Güzelce karıştırdıktan sonra azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bu aşamada eğer ihtiyacınız varsa suyun geriye kalanını da ilave edin. Tuzu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Elde ettiğiniz hamuru temiz bir kaba aktarın ve üzerini streç film ile hava almayacak şekilde güzelce kapatın. 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalandırın.
Mayalanan poğaçaları dilediğiniz iç harcı koyarak lezzetlendirin ya da sade bir biçimde şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin.
Üzerini streç filme kapatın ve oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar ikinci mayalandırma için bekletin.
Ardından üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri de kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
Çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın