MALZEMELER
Hamur için;
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı ılık süt
-Yarım paket kuru maya
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un
-Kaşar peyniri
-Kekik
-Ketçap
Üzeri için;
Kapya biber, mısır, sucuk, mantar, domates, zeytin, mor soğan
YAPILIŞI
-Hamurumuzu yapacağız öncelikle, malzemeler kısmında verdiğim hamur malzemelerini güzel bir şekilde yoğuralım.
-Kırk dakika beklemek yeterli geliyor.
-Mayalanan hamurun son bir havasını alalım ve iki eşit parçaya bölelim.
-Bu arada bu ölçüden iki büyük boy pizza çıkıyor. Oldukça doyurucu.
-Hamuru merdane yardımıyla açalım.
-Tabanına çatalla bir kaç yerinden delikler açalım ki kabarmasın.
-Dış kenarları içe doğru birer cm kıvıralım.
-İçte kalan bölüme ketçap sürelim, üstüne kekik serpelim.
-Sebzeleri de ekleyip fırına gönderiyoruz.
-180 derecede kenarlarında ki hamurlar pişene kadar kalması yeterli. Afiyet olsun!