Birbirinden lezzetli yemeklerin yanında vazgeçilmez bir salata çeşidi olarak yerini alan piyaz tarifi merak konusu oldu. En güzel piyazı hazırlamak isteyenler, piyaz yapmanın püf noktalarını araştırmaya başladı. Her damak tadına göre ayrı hazırlanan piyaz, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında. İşte birçok kişinin araştırdığı ve merak ettiği piyaz tarifi…
Türk mutfağının önce gelen salatalarından olan piyaz, doyurucu bir tariftir. Hazırlanışının pratik olması birçok kişi tarafından tercih edilmesinin nedenleri arasındadır. Sulu olmayan yemeklerin yanında vazgeçilmez bir salata olan piyaz, yapımı da kolaydır. İşte doyurucu ve lezzetli bir piyaz tarifi.
Piyaz için gereken malzemeler;
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet kırmızı soğan
4 sap taze soğan
2 adet haşlanmış yumurta
Pul biber
Mayısdanoz
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Hazırlanışı;
2 su bardağı kuru fasulye haşlanır. Haşlanan fasulyeler süzülür. Soğanlar uzun ince doğranır. İsteğe göre dilimlenen soğanlar tuz ele ovulabilir. Daha sonra taze soğan ve maydanozlar doğranır. Dilimlenen malzemeler haşlanmış fasulyelerin üzerine eklenir. Malzemelerin üzerine yağ, limon suyu, tuz ve pul biber eklenir. Malzemeler karıştırıldıktan sonra haşlanmış yumurtalar isteğe göre dilimlenerek salatanın üzeri süslenir. Yumurtaların eklenmesiyle birlikte piyaz servise hazır hale gelir.
Piyaz kaç kaloridir?
Orta büyüklükte 1 kase piyaz yaklaşık 135 kaloridir.
Piyaz çeşitleri
Damak tadına göre hazırlanan çeşitli piyaz tarifleri vardır. Bunlardan biri olan zeytin piyazıdır.
Tahinli piyaz ise Antalya bölgesinde hazırlanan bir tariftir.
Balık ve ızgara köftenin yanında tüketilen soğanlı piyaz da vazgeçilmez tariflerdendir.
Protein deposu bir piyaz hazırlamak isteyenler için önerilen tarif yumurta piyazıdır.
Havuç ve soğanla hazırlanan ve renk renk görüntüsüyle hem göze hem mideye hitap eden renkli piyaz da dememek isteyenler için önerilen tariflerdendir.