Özellikle akışkan çikolata dolgusuyla damağınızda eşsiz bir tat bırakan elmas kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz çay ya da kahvenin yanında servise hazır hale geliyor. Elmas kurabiyenin kalori değeri incelendiğinde ortalama bir porsiyon için 120 kalori olduğu belirtiliyor. Elmas kurabiye tarifi için gerekli malzemeler incelendiğinde tatlı ve yumuşak bir lezzetin için püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor.
Malzemeler
Elmas kurabiye için gerekli malzemeler;
- 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Vanilya
- Kabartma tozu
- Kakao
- 4 su bardağı un
Bu enfes kurabiyenin hazırlanmasında kullanılıyor. Üzerini kaplamak için toz şeker kullanılırken çikolata sosu veya kahvaltılık çikolata bu lezzetli kurabiyeleri tamamlamak için tercih ediliyor.
Yapılışı
Elmas Kurabiye tarifi oldukça kolay ve lezzetli bir tatlı seçeneği olarak masalarda yer ediniyor. İşte elmas kurabiyenin yapılışı için ayrıntılar… Geniş bir kapta oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve pudra şekeri kremamsı bir kıvam alana kadar iyice karıştırılır. Ardından yumurta kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. Elenmiş un yavaşça hamur karışımına eklenir ve homojen bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Üzerlerine toz şeker serpilir. Her kurabiyenin ortası parmakla hafifçe bastırılarak çukur bir şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirilen kurabiyeler fırından çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan kurabiyelerin ortası kahvaltılık çikolata ya da çikolata sosu ile doldurularak servise hazır hale getirilir.