Çayın yanında ikram edecek farklı bir tarif arıyorsanız, tam size göre bir tarifimiz var. Yapımı oldukça kolay olan pişmaniye kurabiyeleri severek tüketeceksiniz. İşte tarifi...
PİŞMANİYE KURABİYE TARİFİ:
Gerekli malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı hindistan ceviz
Yapılışı:
Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisinde homojen bir kıvama gelene kadar yoğurun. Daha sonra hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Ardından 180 derece fırında kızarmasını engelleyerek 12 dakika kadar kontrol ederek pişirin.
Kurabiye pişerken geniş bir tabağın içerisine pudra şekeri ve hindistan cevizini koyup karıştırın. Pişen kurabiyeler hafif soğuduğunda dikkatli bir şekilde pudra şekerli karışıma bulayıp, baika bir tabağa dizin. Tamamen soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.