Öksürük, grip ve soğuk algınlığına yakalanmamak için çokça kullanılan zencefili bir de böyle deneyin. Yapımı oldukça kolay olan bu muhteşem dilimlerin tarifi...
TABAN İÇİN
1/2 su bardağı badem
1/2 fincan önceden ıslatılmış hurma
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
ZENCEFİL KATMANI İÇİN
2 bardak ıslatılmış kaju
1/4 su bardağı hindistan cevizi kreması
3 yemek kaşığı C vitamini
2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
2 yemek kaşığı saf akçaağaç şurubu ya da bal
LİMON KATMANI İÇİN
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
3 yemek kaşığı hindistan cevizi kreması
1 limon suyu
YAPILIŞI
İlk önce bademleri, hurmaları ve hindistan cevizi yağını, yapışkan bir kıvama gelene kadar mutfak robotunda karıştırın.
Hazırladığımız karışımı kare bir borcama ya da fırın kabına döküp elimizle bastırarak yayıyoruz ve ardından dondurucuya koyuyoruz.
Zencefil katmanını yaparken de, ıslattığımız kaju fıstığını, hindistan cevizi kremasını, C vitaminini, öğütülmüş zencefil ve saf akçaağaç şurubunu mutfak robotunda pürüzsüzleşinceye kadar karıştırıyoruz.
Daha önce hazırladığımız bademli tabanın üzerine bu karışımı eşit şekilde döküğ, bir saat kadar dondurucuda bırakıyoruz. Limon tabakası için bir kasede hindistan cevizi kreması ile limonu güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı da son kat olacak şekilde ilave edip tekrar dondurucuya koyuyoruz. 2-3 saat kadar sonra dondurucudan alıp dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun!