Tercih edilen yanlış pişirme yöntemi gıdaların sağlıklı gıdaları zararlı hale getirebilir. Sağlıklı pişirme yöntemlerini haberimizin detayından okuyabilirsiniz...
YANLIŞ PİŞİRME YÖNTEMİ NEDİR?
Kızartma
En sağlıksız pişirme yöntemi kızartma şeklinde pişirme tekniğidir. Yanlış pişirme yöntemleri besin değerinin kalorisini de arttırıyor. Patatesi fırında pişirirseniz yağda pişirdiğinizden 2 kat daha az kalori miktarına sahip oluyor.
Kaynatma
Kaynatarak pişirme yüksek ısılarda ve bolca sıvı ile beraber yapılır. Bu durum özellikle yüksek basınçlı tencere sistemleri -diğer adıyla düdüklü tencere- ile beraber fazlaca vitaminin kaybolmasına veya suya geçmesine neden oluyor.
EN SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİ NEDİR?
Buharda Pişirme
Buharda pişirme yöntemi yemeğin besin değerlerini koruyor. Herhangi bir yüzeye veya pişecek besin dışı teması olmaması da en büyük avantajlarından.
Haşlama
Az miktarda suyun içine koyulan besin, vitamin ve mineral kaybını önlemek için kapağı kapatılarak pişirilir.