PİRİNÇLİ TAVUK SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 300 gram tavuk göğsü
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 6 dal dereotu
- 6 dal maydanoz
- 4 dal taze soğan
- 1/2 adet limon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
PİRİNÇLİ TAVUK SALATASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Haşlanan pirinç ve şehriyenin lapa olmaması için haşlayıp suyunu süzdüğünüz karışıma az miktarda zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Bu şekilde daha diri olmalarını sağlayabilirsiniz.
PİRİNÇLİ TAVUK SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Pirinci bir kaba alarak üzerine sıcak su ekleyin ve 15 dakika suda bekletin. Tavuk göğsünü derin bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın. Haşlanan tavuk göğsünün suyunu süzerek soğumaya bırakın. Suyunu süzdüğünüz pirinç ve şehriyeyi haşlayın. Haşlama suyuna bezelyeleri ekleyerek kısa süre haşlayın ve tüm malzemeleri süzün.
Soğuyan tavuk göğsünü elinizle küçük küçük parçalara ayırın. Yeşillikleri ve taze soğanı ince ince doğrayın. Tüm malzemeleri birleştirin; zeytinyağı, limon ve tuz ekleyerek güzelce karıştırın. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra servis kaselerine alın ve afiyetle tüketin.